Home » Nieuws » Ouder nieuws, 2017 en eerder

Nieuws

02-12-2017:

Wij willen graag een verhaal uit de wereld helpen, en het volgende erover zeggen:

Ik, Anouk Kleinreesink, beheer de websites van stal van Noukjenshof en stal van de Kemp. Ik ben de eigenaresse van stal Noukjenshof, de sites heb ik samen met mijn stiefopa, Ties Steenbreker, die eigenaar is van stal van de Kemp. Aangezien hij niet zo goed met computers overweg kan, hierbij zijn verhaal.

26 juni 2017 is Lex van de Kemp geboren, 4 weken te vroeg en dus niet compleet volgroeid. Na enkele dagen zag ik dat het veulen niet veel bijkwam en zijn toen met hem naar de dierenkliniek in Zeddam geweest. Daar bleek dat zijn moeder Alissa van de Kemp niet genoeg melk gaf en kregen vanuit de dierenkliniek veulenmelk mee om bij te geven. Dat hebben we toen ook gedaan. Daarnaast is Alissa gespoten om de moedermelk meer op gang te laten komen. Na een aantal weken zag ik dan ook verschil en bleef hij stabiel en werd niet slechter. Ik had 2 andere hengstveulens te koop staan en daar had ik al snel kopers voor. Zij zijn toen komen kijken en zagen toen ook Lex. Ze wilden hem heel graag hebben, maar ik heb er toen al bij gezegd dat hij bijgevoerd moest worden en dat hij extra zorg nodig had. Zij hebben toen beloofd dat zij goed voor hem zouden zorgen. Ik wist niet dat zij van plan waren het veulen door te verkopen. Anders had ik dit nooit laten gebeuren!

Naar aanleiding van het topic op bokt.nl van de huidige eigenaresse van Lex kregen wij op onze website een anonieme, boze reactie waarbij we de aantijging kregen dat wij pony’s verwaarlozen. Dit is zeer zeker niet het geval en daarom schrokken wij ook van deze aantijging. Daarom doen wij hier ons verhaal. Wij zouden nooit onze pony’s verwaarlozen! Laat dit voor iedereen heel duidelijk zijn!! Kom zelf verhaal halen in plaats van zelf conclusies te trekken en ons te beschuldigen! Internet is een grote kracht in zowel positieve als negatieve zin. Het kan je veel goeds brengen, maar het kan ook snel mensen ten gronden richten. Dus denk eerst even na voordat je iemand beschuldigd van iets waarvan je het hele verhaal niet weet! Nogmaals, de huidige eigenaresse kan niets doen aan het feit dat andere personen ons beschuldigen. Zij heeft haar kant van het verhaal verteld, wat wij alleen maar kunnen begrijpen. Wij hebben zeer veel respect voor haar dat zij Lex heeft geholpen om erdoor te komen. Heel erg bedankt vanuit onze kant! Wij hopen dat de hele situatie begrepen wordt en dat onze naam gezuiverd wordt!

16-07-2017:

Onze veulens zijn geboren! En de premiekeuring staat weer voor de deur!

Al onze 6 drachtige merries hebben een gezond en mooi veulen op de wereld gezet! Anouska beet het spits af, op 24 april verraste zij ons met een palomino merrieveulen! Goede start van het veulenseizoen voor ons! Dit is zij, ze heet Lycia v.d. Kemp, vernoemd naar 1 van onze vaste hulpen waar we veel support van krijgen!

Op 21 mei zijn we 2 veulens rijker geworden, eerst werd Lars geboren, een voskleurig hengstveulen van Corry. Later kreeg Gaby een palomino merrieveulen genaamd Lindsy. Heel blij met deze 2!

De volgende die aan de tijd was, was Parel. Zij kreeg 3 weekjes te vroeg een bruinbont hengstveulen. Leonardo v. Stal Noukjenshof is de volledige naam van deze mooie hengst!

Pricilla gaf daarna een mooi voskleurig hengstveulen, genaamd Luuk v.d. Kemp.

Als laatste had Alissa de tijd, zij kreeg een mooi palomino hengstveulen. Lex v.d. Kemp is zijn naam. 

En inmiddels zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor de keuring. 4 augustus is in Gendringen de jaarlijkse premiekeuring van fokvereniging de IJsselstreek, waar wij aan meedoen. Met Lycia, Lindsy en Lars v.d. Kemp en Leonardo v. Stal Noukjenshof beginnen wij met de veulens. Vervolgens hebben we Heidi v.d. Kemp en Hannah Olivia v. Stal Noukjenshof als 3 jarige mini's opgegeven. Van de oudere merries nemen we Gaby, Corry, Anouska en Zira v.d. Kemp mee. We hopen natuurlijk op een mooi resultaat van de pony's, we gaan er in ieder geval ons best voor doen en we maken er een gezellige dag van met vrienden en familie!

07-12-2016:

Verschillende updates en leuk nieuws!

Het werd weer tijd om de website bij te werken. Bij Zira, Pricilla, Alissa, Corry, Gaby en Picasso zijn nieuwe foto's toegevoegd. Ook de ''Homepagina'' en de pagina ''Veulens 2017'' hebben een nieuwe foto gekregen. 

Het Nederlands Kampioenschap van het Nederlands Shetland Pony Stamboek is voor ons goed verlopen. Natuurlijk is het al een eer om daar mee te mogen doen, dat realiseer ik mij al te goed! Het was echt een leuke, interessante dag, met natuurlijk veel support van de achterban, superleuk!! Lycia en ik gingen de ring in met Hannah Olivia, ze was al heel erg druk, in de ring liet ze zich daarom ook niet zo goed zien, ze kan beter vind ik. We liepen op een mooie 3e plaats. Het was zeker een mooie ervaring en ik heb ervan genoten!

Hierbij nog een mooie foto van Hannah Olivia in de ring met haar voorbrengster Lycia:

En.. ik heb nog meer leuk nieuws! Ties' zijn trots Liza van de Kemp heeft het Preferent predicaat mogen ontvangen! Op basis van de punten van de nakomelingen heb ik het als verrassing voor Ties aangevraagd, hij wist zelf van niets..! De inmiddels helaas overleden merrie is heel erg belangrijk voor de stal geweest, veel pony's die Ties er nu heeft lopen stammen af van Liza. Het is een super mooie prestatie om trots op te zijn!

Hieronder is nog een foto van Liza met haar toen pasgeboren dochter Corry:

18-09-2016:

Premiekeuring in Gendringen verliep top!

Het is inmiddels alweer meer dan een maand geleden, 12 augustus was de premiekeuring van S.P.F. de IJsselstreek in Gendringen, die voor ons echt top verliep! Eerst moest Kaleb van Stal Noukjenshof, hij liep op de 4e plaats met een Veulenpremie, top gedaan! Daarna hadden we ''een lange pauze'', de eerst volgende was pas na de middag. We hebben veel gelachen met ons gezellige team, elk jaar is het opnieuw weer een feest opzich! Na de pauze hebben Lycia en Selene Heidi van de Kemp voorgebracht, en Nanneke en ik Hannah Olivia van Stal Noukjenshof, ze zaten bij elkaar in de rubriek. Hannah Olivia werd op kop geplaatst met Twenterpremie, geweldig! Heidi liep 5e met ook een Twenterpremie. Helaas heeft Hanneke van de Kemp het daarna iets minder goed gedaan, ze kreeg geen premie. En ook Harm van de Kemp niet, de twenterhengst die we onlangs verkocht hebben. Voor het jeugd kampioenschap moesten we met Hannah Olivia terugkomen, van de kopplaatsen van de enters en twenters minimaat mochten de pony's meedoen. Het was heel spannend, maar weer werd mijn kleine Hannah Olivia eruit gekozen, weer de mooie titel Jeugd Kampioen Minimaat!! Geweldig!! Supertrots op haar!! Op naar het NK in Lunteren! Vervolgens haalde Zira van de Kemp een 3e premie en Alissa haar verdiende 1e premie met kopplaats! Supergoed!! We kunnen terugkijken op een topdag!! Hierbij de foto van Hannah Olivia, mijn Mini Jeugd Kampioen!!

Inmiddels zijn verschillende pagina's aangepast en de pagina Veulens 2017 is aangemaakt, daar staan de verwachte veulens en combinaties voor 2017. 

26-05-2016:

Verschillende updates en 3 veulens rijker!

19 maart was de stamboekopname in Ulft. Wij hadden Gaby van de Kemp opgegeven, ze deed het super goed en ze is opgenomen met een prachtige score van 80-75! Super trots op haar! Selene, bedankt dat je haar zo goed hebt voorgebracht! Top!

Inmiddels zijn we 3 veulens rijker. Parel beviel op 02 mei van een prachtig bruinbont hengstveulen, Kaleb van Stal Noukjenshof. In de nacht van 12 en 13 mei zijn de andere 2 geboren, allebei vosbonte hengstjes, Pricilla en Anouska zijn de gelukkige moeders! Ze hebben de namen Kees en Koos van de Kemp gekregen. Op onderstaande foto's zijn ze te bewonderen.

Kaleb van Stal Noukjenshof:

Kees van de Kemp:

Koos van de Kemp:

14-01-2016: 

Hannah Olivia Mini Jeugd Kampioen van de Jongerenfokdag 2015!

Na een teleurstellend resultaat van Hannah Olivia op de premiekeuring in Gendringen (geen premie) gingen we met haar het eens proberen op de Jongerenfokdag. Eerst moest Heidi, zij werd op de 4e plek geplaatst. Daarna Hannah Olivia, ze mocht als 2e weglopen, maar werd later op kop geplaatst! Zo trots als een pauw ontving ik de eerste beker die ik had gewonnen, ook nog eens met mijn eigen gefokte entermerrie! Heerlijk gevoel! Daarna moest Gaby, zij werd ook op kop geplaatst, dus Ties heeft er ook weer een beker bij. Later Anouska, zij werd 4e geplaatst. En dan de 2e beker voor mij: mijn laatste aanwinst Parel van de Bosrand liep ook op kop! 2 bekers dacht ik toen, beter kan haast niet.. Maar als klap op de vuurpijl kreeg mijn kleine Hannah Olivia de titel Mini Jeugd Kampioen!! Echt een kippenvel moment!! Met 3 bekers naar huis gaan had ik van te voren echt niet verwacht! Hier een foto van mijn kampioen:

Ook zijn er bij verschillende pony's foto's toegevoegd, zie hun eigen pagina.

12-09-2015:

Verschillende updates.

De website is helemaal aangepast, inmiddels zijn er pony's verkocht en aangekocht, dus werd het tijd om onze site te vernieuwen! Recente foto's van meerdere pony's volgen.

10-02-2015: 

Verschillende updates.

De jeugd pony's van ons hebben een eigen pagina gekregen, binnenkort komt daar info en een foto!

Inmiddels is Everina verkocht. We zoeken nog meer nieuwe eigenaren voor een paar van onze pony's, heeft u interesse in een pony uit onze stal? Dan mag u altijd contact opnemen. Houd onze site in de gaten voor meer recente foto's, die komen binnenkort!

13-10-2014:

Premiekeuring ging supergoed!

Op 8 en 9 augustus was de Premiekeuring in Gendringen. Het begon heel goed: 2 merrieveulens op kop! Dus mochten we meelopen om de mini merrieveulen kampioenschap titel. Het was heel spannend, uiteindelijk mocht Heidi opstellen als Mini Merrieveulen Kampioen! Wat was dat prachtig! De dag kon al niet meer stuk, maar later op de dag moesten we met Anouska en Alissa in dezelfde rubriek, de kroonmerries, ook heel spannend! Anouska liep meteen op kop, en kreeg een 1e premie! Een geweldige dag om op terug te kijken!

Hierbij de andere resultaten:

Hanneke: Veulenpremie: Kopplaats
Heidi: Veulenpremie: Kopplaats -> Mini Merrieveulen Kampioen.
Hannah Olivia: Veulenpremie
Elke: 3e premie
Everina: 3e premie
Zira: 3e premie
Corry: 3e premie
Anouska: 1e premie: Kopplaats
Alissa: 2e Premie
Gaby: Enterpremie: 2e plaats
Geja: Enterpremie
Fabienne: geen premie
Op naar de Nationale Kampioenschappen aanstaande zaterdag, daar gaan we met Heidi naar toe!

25-05-2014:

Inmiddels nog 2 veulens erbij!

Afgelopen donderdagmorgen is Alissa bevallen van een hengstveulen, een vosbonte! 

Zira is afgelopen nacht rond 2.15 uur bevallen van een bruinbont merrieveulen, alles is goed gegaan!

In totaal hebben we nu 4 merrieveulens en 1 hengstveulen.

20-05-2014: 

Nummer 3 is geboren!

Gisterenmorgen rond 10.00 uur is het derde veulentje geboren, Pricilla heeft een merrieveulen gekregen en het is een vosbonte! Nu moeten alleen Zira en Alissa nog een veulen krijgen.


13-05-2014:

Het tweede veulen!

Afgelopen donderdag is het tweede veulentje geboren, Anouska heeft ook een merrieveulen gekregen en ook een vosje! Het is een mooi veulentje!

06-05-2014:

Het eerste veulentje is geboren!

Gisteren avond rond 22.15 uur is het eerste veulen bij ons geboren! Het is een klein vos merrieveulen, en Corry is de moeder. De bevalling verliep vlot en ze maken het allebei goed. Bij de andere merries zal het ook niet lang meer duren voordat ze bevallen, dus we wachten het af..

31-03-2014:

Stamboekopname.

We zijn zaterdag 22 maart naar de stamboekopname in Ulft geweest. Elke van de Kemp en Everina van Stal de Brugsteeg hebben we meegenomen. Allebei zijn ze opgenomen met een mooie score. Elke is de kleinste van het stel, 76 cm maar! Echt mini! Everina is 89 cm gemeten, dus kleine maat. 

Over een aantal weken verwachten we de eerste veulens, dus op naar het veulenseizoen!


27-10-2013: 

Inmiddels is Liza van de Kemp verkocht en de hengstveulens Gianni, Guus en Gijsje ook.

17-09-2013:

Premiekeuring resultaten en pony's verkocht!

Op 9 en 10 augustus werd de premiekeuing in Beek gehouden. Wij hebben de volgende pony's meegenomen op de vrijdag:

Gianni van Stal Noukjenshof - geen premie
Geja v.d. Kemp - veulenpremie
Gaby v.d. Kemp - veulenpremie, 2e plaats
Zira v.d. Kemp - 3e premie
Anouska v.d. Kemp - 2e premie, 2e plaats
Corry v.d. Kemp - 3e premie
Alissa v.d. Kemp - 2e premie

Zaterdag was de jeugd aan de beurt, maar dat verliep minder dan verwacht, Fabiƫnne, Elke, Eliza en Everina allemaal geen premie..

Al met al waren het hele gezellige dagen, iedereen bedankt voor het helpen en de steun en natuurlijk Nanneke, Bart, Lycia en Selene voor het helpen voorbrengen met ons!
  
 

En er zijn wat pony's verkocht, namelijk: Eliza, Fenna en Femke.

05-06-2013:

Het laatste veulen van 2013!

Gisterenavond is het laatste veulen bij ons geboren! Zira is bevallen van een prachtig bruinbont hengstveulen, alles gaat goed met beide! 

21-05-2013:

Foto van het veulen van Liza.

18-05-2013: 

Weer een veulen!

Liza is gisterenmorgen bevallen van een hengstveulen, en weer een vosbonte! Van de vier veulens die dit jaar geboren zijn, zijn er drie bonte geboren! Foto van het hengstveulen van Liza volgt zo snel mogelijk!

12-05-2013:

Veulentje nummer 3!

Gisterenavond is alweer het derde veulentje geboren! Anouska is moeder geworden van een mooi vos merrieveulen! Alles gaat helemaal goed, zo ook met de andere veulentjes! 

09-05-2013:

Weer een veulentje!

Afgelopen nacht is Pricilla bevallen van een hengstveulen, een mooi getekende vosbonte!

Alles gaat goed met beide!


03-05-2013:

Eerste veulen van 2013 is geboren!

Gisterenavond is het eerste veulen van 2013 bij ons geboren! Corry is bevallen van een mooi vosbont merrieveulen, moeder en dochter maken het goed.